VETIVER – UP ON HIGH

In 2002 begon singer-songwriter Andy Cabic uit San Francisco aan zijn muzikale tocht als folkartiest onder de groepsnaam ‘Vetiver’, twee jaar later resulterend in een eerste album dat hij met die gekozen naam heeft getiteld. Sindsdien volgden er nog vijf andere full-cd’s met “To Find Me Gone” in 2006, “Thing Of The Past” in 2008 met allemaal coversongs, “Tight Knit” in 2009, “The Errant Charm” in 2011 en “Complete Strangers” in 2015.

Blijkbaar houdt ‘Vetiver’ ervan om zijn nieuwe platen om de vier jaar uit te brengen, want nu is er een opvolger voor zijn laatste in 2015 uitgebrachte album. “Up On High” is de titel van het tien tracks bevattende werkstuk. Het gaat hier weer over actuele indie folk- en rocksongs waarin Andy Cabic zijn verhalen op geheel eigen wijze vertelt.

Geopend wordt er met een melancholische akoestische folkballad “The Living End” waarin zijn stem een beetje lijkt op die van ‘eels’. De songs op dit album werden door Andy Cabic gecomponeerd op zijn akoestische gitaar en daardoor is de algemene teneur van de liedjes op deze plaat ook eerder ingetogen en akoestisch georiënteerd.

Dat is o.a. het geval bij de song “To Who Knows Where” die u op de 2e video kunt beluisteren, bij “A Door Shuts Quick”, in de laid-back gepresenteerde albumtiteltrack “Up On High” en in onze favoriete song “Lost (In You Eyes)” die werd opgespaard tot helemaal op het einde van deze leuke cd. Maar we krijgen ook ruimer georkestreerde uptempo-nummers te horen met de tracks “Swaying”, het funky “Hold Tight” en “Wanted, Never Asked”, de song die we op de 2e video ter beluistering hebben meegegeven.

De mid-tempo tracks op deze plaat zijn “All we Could Want” en “Filigree” waarin de zachte en lieflijk klinkende stem van Andy Cabic het best tot uiting kan komen. Een vlot in het gehoor liggende melodie en melancholische songteksten lijken aan de basis van de liedjes op deze nieuwe plaat te hebben gelegen. Wij hebben alvast ruimschoots genoten van de sfeervolle songs op “Up On High”, het nieuwe zevende album van ‘Vetiver’.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Loose Music

video